Jonathan Neslo, bushpilot

De zon is nog maar net op en verschijnt langzaam tussen de takken van het Surinaamse oerwoud. Ergens tussen de ochtend dampen plonsen visjes aan het oppervlakte water van een rustig stromend beekje. Tropische vogels luiden de komst van een nieuwe dag, maar hun gezang wordt langzaam verstoord door een luider wordend gebrom.

Een glimmende ster verranderd langzaam in een isri fowru, een ijzere vogel, een Cessna met kenteken PZ_NAN. Na te zijn geland op een hobbelige airstrip, gaan de motoren uit. De piloot doet zijn bril af en stelt zich voor; Jonathan Neslo een man van geloof en gezin, een ex-topzwemmer en een bushpilot met zenuwen van staal.

Wie is Jonathan Neslo?

Tot de dag van vandaag verandert Jonathan Lesley Neslo. Nu 29 jaartjes jong. Getrouwd met Querida Lie kwie Sjoe. Wij hebben samen een zegen ontvangen van God; Jeremiah Jonathan Neslo.
Verder kom ik uit een gezin van 4. Ik heb een heel lief zusje en geweldige Ouders. Verder Gedoopt Luthers, Belijdenis afgelegd in de Hervormde Kerk en tot de dag van vandaag belijdend christen.

Wat zijn jouw grootste passies naast het vliegen?

Ik heb vanaf mijn 6e jaar aan semi professioneel zwemmen gedaan.  ik was op heel jonge leeftijd ( 2 jaar al verliefd op het water) geïntroduceerd door mijn ouders met zwemmen. Zwemmen heeft mij behoorlijk gevormd. Het was ontspanning, fit blijven en plezier hebben. Ik heb vele mooie momenten ervaren bij de zwemsport. Vanaf het afronden van de middelbare school, moest ik  nood gedwongen een keuze maken tussen verder gaan met de sport of mijn vlieg carrière te vervolgen.

Verder ben ik vanaf mijn 14e levensjaar op piano les. Mijn vader had mij en mijn zusje kennis laten maken met een piano die hij kocht voor het huis. Vanaf mijn 16e mocht ik ook mijn bijdrage leveren in de Hervormde kerk als Organist/ pianist. Zo ben ik meer gaan verdiepen in orgel muziek. Ik hou toch mee van de piano. Maar het orgel blijft de koning der Instrumenten.

Ik ben verder actief lid in de Gemeente als Jeugdleider. Dit omdat het Evangelie een geweldige boodschap is. En wil ik andere jeugdigen bemoedigen.
Verder Bespeel ik de drums en heb ik laats mijn 1e lied gecomponeerd. Ware Zegen. dit eigenlijk uit dankbaarheid. Dankbaar dat ik een gezonde zoon heb gehad met Vrouwtje lief.

Hoe ben je piloot geworden?

Het begon als 4 jarige jonge man. Mijn vader was Private pilot (sportvlieger). Ik mocht vaker mee als zogenaamde copiloot. Hierdoor werd vliegen een heel normale zaak. Ik vond het altijd zo geweldig. Ik voelde mij zo vrij.

Na mijn middelbare opleiding mocht ik van mijn ouders beginnen met de opleiding. Dat deed ik ook. Tijdens de opleiding kwam een optie via het leger om opgeleid te worden tot Helikopter piloot voor het Nationaal leger van Suriname. Ik kwam door de selectie. Helaas heeft dit project lang op zich laten afwachten. Intussen heb ik mijn opleiding tot private pilot piloot afgerond en was ik intussen getrouwd met mijn geliefde in 2012.

In 2014 na flink sparen, hosselen mocht ik mijn Commercieel brevet  behalen. Als nieuw bakken Commercieel piloot met maar 250 uur ben je helaas nog niet zo aantrekkelijk. Dus liep ik mee bij bedrijven om ervaring op te doen en werd ik ook Ground instructor om les te geven. Zo kon ik ook wat extra centjes verdienen. In 2017 belde Blue wing Airlines mij op voor een gesprek. Zo kon ik alvast meelopen in het bedrijf en ervaring op doen naar het binnenland.

Op 18 oktober 2018 mocht ik als volledig Commercieel/ Instrument rated pilot fungeren. Die droom is werkelijkheid geworden. Ik was god zo dankbaar. De mensen om mij heen. Want het is een hele Dure, moeilijke weg voor sommige mensen als ik. Maar God heeft letterlijk voorzien, door mensen op mijn pad te brengen die mij ook hielpen en in mij geloofde.

Wat maakt het leven van een bushpilot anders dan dat van een gewone piloot?

Wel… in principe de uitdaging om jouw kist veilig te landen en weer veilig op te stijgen binnen de beperkte ruimte. De Vliegvelden zijn alles behalve mooie, lange vliegvelden. Er zijn wel uitzonderingen. Er zijn van alle 25 actieve landingsbanen en het bos zo een 3 stuks geasfalteerd. Misschien van de 25, maar 6 echt lang genoeg. De rest ligt tussen bergen/ begrensd aan rivieren enzo.

Verder kom je allerlei soort passagiers tegen. Stagiaires tot toeristen, lokale bewoners tot goudzoekers en passagiers met verschillende achtergronden. Dit is op zichzelf al een uitdaging.

Geniet je meer van de reis of de bestemming?

Ik geniet eerlijk van beide. De schoonheid van Suriname is eigenlijk niet te beschrijven. Maar de reis is ook altijd zo zalig. Je hebt zo een grote verantwoordelijkheid. Je moet voor zoveel zorgen. want tenslotte willen we allemaal veilig aankomen. Ik vergeet wel letterlijk al mijn zorgen tijdens de vlucht. Het zijn de m momenten wanneer je al je werk hebt gedaan en je even een 10 minuten van rust heb. 

Welke vluchten zijn jou altijd bij gebleven?

Ik heb een aantal prachtige vluchten gehad. Een vlucht naar Aruba vanuit Paramaribo met een twee motorige kist van Blue wing airlines. Maar ook mijn eerste vlucht als Captain bij Blue wing Airlines. Of mijn eerste internationale vlucht als Captain. Maar ook de 1e keer dat ik mijn gezin mocht meenemen voor een vlucht boven parbo.  A day at the office. Zo zijn er nog velen.

Elke vlucht is anders.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *